Henk van Dijk

Henk van Dijk aka Leo ik was al op jonge leeftijd besmet met het radiovirus, had een klein zendertje om verbinding te maken met andere radioamateurs op de FM band eind jaren 70. Deze FM band raakte steeds voller met vrije radiostations uit het Westland en Den Haag die een 24 uurs programmering hadden. Als een magneet voelde ik dat ik dat hier wat mee moest doen en zodoende was voor mij de eerste ervaring bij radio West (uit het Westland), een avontuur in de radiowereld. Meerdere radiostations volgde en alles wat met techniek te maken had in deze “branche” vond ik geweldig ­čÖé Radiostations die veel indruk hebben gemaakt zijn o.a. Hofstad Radio en Radio Caroline.

Eind jaren 80 werd de wetgeving dusdanig streng dat de meeste radiopiraten het voor gezien hielden, begin jaren 90 was er in Den Haag toch weer een opleving van een aantal radiostations en bijzonder genoeg werden deze in den beginne nog gedoogd ook, eind jaren 90 werd er toch een bezem door de ether gehaald mede door de opkomst van de inmiddels legale commerci├źle omroepen.

In deze periode┬áben ik voor m’n werk jaren werkzaam geweest in het buitenland, al denk je dat dan het virus er wel een beetje uit is, mis! inmiddels gestopt met het werk in het buitenland was internetradio in opkomst en tja… ge├»nteresseerd┬á in de techniek en altijd up to date ┬áblijven hiermee betekend het uitvinden en opstarten van een internet radiostation.

Samen met Ron van het Hof is er in 2006 een voorzichtig begin gemaakt met Radio de Glazen Stad via het internet, ik presenteer geen programma’s maar houd me bezig met alles op IT gebied om het station te vernieuwen en draaiend te houden,┬áDAT is een van m’n passies!

 06AM Ibiza

Underground radio

Current track
TITLE
ARTIST